Workshop - S čokoládou napříč Portugalskem

Na co se můžeš těšit

  • Příběh čokolády a kakaa s ochutnávkami
  • Speciální welcome drink
  • 5 degustací ručně vyráběných čokolád, pravého portského vína a portugalských tapas
  • Výroba čokoládových lanýžů
  • Tvorba vlastního obalu na bonboniéru ve vzoru portugalských „azulejos“
  • Cesta po Portugalsku – povídání o gastronomii a kultuře za zvuků typické lisabonské hudby fado
  • Občerstvení včetně čerstvé bio kávy
  • Dárek – luxusní sametové kakao na domácí lanýže

Začátek

Pá 08.03

Konec

Pá 08.03

Workshop je zrušen

O workshopu

Čokoláda a Portugalsko? Netradiční kombinace, která funguje. Stačí propojit chutě vysoce kvalitní čokolády se špetkou koření, portského vína a lahodných portugalských tapas a chuťové buňky zatančí radostí. Degustaci oživíme příběhem od kakaového bobu až po finální tabulku čokolády včetně ochutnávek všech „meziproduktů“. Nebudeme ale jen ochutnávat. Ručně si vyrobíme luxusní čokoládové lanýže s ingrediencemi dle vlastní chuti a zabalíme si je do krásných krabiček ve vlastnoručně malovaných obalech s motivy portugalských dlaždiček azulejos. Za zvuků lisabonského "fada" poznáme Portugalsko, jeho kulturu, tradice a ochutnáme lahůdky portugalské kuchyně, která je zdravá, fresh a chuťově velmi rozmanitá. 

Podrobné informace

Pátek 8. března

Začátek workshopu je v 16:00 v centru Prahy. Poté, co si společně dáme speciální welcome drink na přivítanou, se dozvíme zajímavosti o kakau a výrobě čokolády. Během celého odpoledne budeme postupně párovat a degustovat vysoce kvalitní čokolády s vyhlášeným portským vínem a portugalskými delikatesami a dozvíme se spoustu zajímavostí. Degustace proložíme výrobou čokoládových lanýžů a zabalíme je do originálních obalů, které si samy vytvoříme. Inspirací nám budou portugalské azulejos. Během odpoledne procestujeme i ochutnáme celé Portugalsko. Pronikneme do jeho kultury a gastronomie a to vše při tónech tradiční lisabonské hudby zvané fado. Během celého workshopu bude k dispozici občerstvení (portugalské lahůdky) a nápoje. Doba celého workshopu je cca 3–3,5 hodiny.

Podrobné informace o místě setkání a konání workshopu obdržíš 1 týden před začátkem.

  • Povídání o kakau, čokoládě a všem, co tě o ní zajímá
  • Ochutnávka raw i pražených bobů, 100% čokolády, hořkých, mléčných i bílých čokoládových pecek
  • Degustace vysokoprocentních ručně vyráběných čokolád se špetkou koření
  • Párování čokolád s výběrem portských vín a portugalských tapas
  • Občerstvení včetně čerstvé bio kávy
  • Výroba čokoládových lanýžů s různými ingrediencemi – jak jinak než z kvalitní čokolády
  • Výroba vlastního kreativního obalu na lanýže
  • Čokoládový workshop včetně celé degustace
  • Speciální welcome drink
  • Výroba čokoládových lanýžů
  • Materiál k výrobě
  • Občerstvení během workshopu (portugalské speciality)
  • 10% sleva na nákup v čokoládovém butiku
  • Dárek
  • Doprava
  • Osobní výdaje
Chceš si zobrazit diskuzi a seznámit se s ostatními? Stačí se přihlásit a rezervovat si své místo.

Zajímá tě více?

Podívej se, jak Manao funguje, nebo se na Facebooku zeptej, co si o workshopu myslí tvoje kamarádky!